Tuulilasi

autoradio

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistähän mahtaa johtua että autoradio hävittää kaikki asetukset ja kanavat kun virta on hetken pois kytkettynä? Olen siis auton uusi omistaja enkä tiedä noista kytkennöistä. Olen kokeillut pitää auton virrat päällä ja sammuttanut soittimen niin asetukset säilyy? Voisiko tehdä että yhdistäisi jatkuvan ja heräte virran yhteen ja aina nupista sammuttaisi? Auto on citroen vuodelta 2000.

Näytä vastaus

Vastaus:

Radio on kytketty väärin, Sinne pitää tulla jatkuva virta, joka pitää muistia yllä virta-avaimen asennosta riippumatta. Varsinainen käyttövirta tulee sitten sellaisesta paikasta, johon tulee virtaa vain avaimen ollessa joko radio- tai käyntiasennossa. Silloin radio sammuu, kun virta-avain otetaan pois, mutta asemat säilyvät muistissa. Alkujaan Citroenin radioliittimeen kyllä tulee tällainenkin johto. Ei muuta kuin joku edes vähän autosähköhommia osaava kaveri töihin etsimään oikeita piuhoja.

Julkaistu: 16.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.