Tuulilasi

Auton valmistusmaan selvittäminen hankalaa

Kysymys:

Kommentti Ketoselle. Vastasitte 22.4.08 auton valmistusmaata koskevaan kyselyyn mielestäni töykeästi tai vähättelevästi. Asiakkaita tosiaan kiinnostaa valmistusmaa, miten Tuulilasin usein hyvinkin kevyt asiantuntemus tai suhtautuminen itse asiaan (esim. tekniikka) huomioiden, voitte sanoa palstatilan loppuvan! Lukijoillehan lehti tehdään.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kirjoittajan tälle viestille valitsema osasto on sisältöön nähden erikoinen, mutta ehkä kirjoittajan mielestä Ketonen on tyyppi, jossa on jotakin pahasti vialla. Niinpä käytäköön tämä keskustelu täällä.

Enpä nyt löytänyt tuota “töykeää tai vähättelevää” vastausta, vaikka yritin etsiä. Auton valmistusmaan selvittäminen on hankalaa, mutta ei tietenkään mahdotonta. Se kuitenkin yleensä edellyttää asian selvittelemistä maahantuojan kanssa. Testeissä ja Kestotestin loppuarvosteluissa valmistusmaa kerrotaan, mutta lyhyissä koeajoissa tätä ei ole katsottu tarpeelliseksi.

Juttujen asiantuntemuksen keveys on tietenkin yksi mielipide, onneksi tosin sen verran harvinainen, että siihen voi suhtautua töykeästi tai vähättelevästikin!

No, tuo nyt oli vitsi, ja vieläpä huono sellainen. Vakavasti ottaen tilanne on se, että jos jutusta tehdään lyhyt, siitä jää väkisinkin monenlaisia tietoja pois. Kirjoittaja joutuu päättämään, mitä otetaan mukaan. Jos hänen mielestään esimerkiksi on tärkeää, että Toyota Corollat tuodaan nykyisin Suomeen Etelä-Afrikasta, niin toki se pitää kertoa.

Julkaistu: 22.5.2008