Tuulilasi

Auton talviseisokki

Tapio Ketonen

Kysymys:

Laitan kohta autoni  seisontavakuutukseen noin 4 kk ajaksi. Auto on lämpimässä tallissa. Kysymys: kauanko suurinpiirtein kestää ennekuin akku on tyhjä jos ei ladata välillä ja kaapelit ovat kiinni? Voiko akkua ladata auton +/- kaapeleiden ollessa kiinni? Muutkin vinkit asiaan liittyen tervetulleita.  Autoni on 3-sarjan BMW 2007.

Näytä vastaus

Vastaus:

Seisontavakuutusta ei enää ole, mutta auton voi poistaa liikennekäytöstä katsastusasemalla tai myös netissä (ks. erillinen juttu aiheesta).

Akkua voi ja pitääkin ladata, muuten keväällä sähkö on lopussa ja akku entinen. Nykyiset autot kuluttavat koko ajan hieman virtaa, ja akku purkautuu myös itsekseen. Paras ratkaisu on käyttää elektronista ylläpitolaturia, joka huolehtii akun pitämisestä täydessä latauksessa kuitenkaan sitä ylilataamatta. Sellaista voi käyttää huoletta, vaikka akku onkin kytkettynä autoon. Normaali varovaisuus toki on tarpeen, eli laturi kytketään ensiksi autoon, sitten vasta sähköverkkoon.

Julkaistu: 20.10.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.