Tuulilasi

Auton rengaspaineiden valvontajärjestelmä.

Auton rengaspaineiden valvontajärjestelmä.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan Chrysler Sebring Touring 2,4 A merkkisen vm.2007 olevan auton, jossa on automaattinen rengaspaineiden valvontajärjestelmä.Onko todellakin totta, että valvontajärjestelmän antureita ei voi ottaa pois.  Jos sen tekee, niin kuulemma järjestelmä ilmoittaa viasta alinomaa? Renkaiden paikkaakaan ei voi kuulemma vaihtaa, silloinkin järjestelmä ilmottaisi viasta koko ajan? Anturit sijaitsevat kaiketi vanteissa? Onko tosiaan näin?

Näytä vastaus

Vastaus:

En tunne Sebringin järjestelmää, mutta todennäköisesti se on juuri tuollainen. Renkaiden paikkaa toki voi vaihtaa, mutta ei pyörien, sillä anturit ovat ilmeisesti vanteessa. Renkaat pitää siis irrottaa ja vaihtaa vanteelta toiselle, jos niiden paikkaa halutaan vaihtaa.

Toinen mahdollisuus on käydä merkkikorjaamolla, jossa ilmeisesti anturit voidaan ohjelmoida uudelleen. Siellä voi myös kysyä, onko järjestelmä mahdollista poistaa kokonaan käytöstä.

Julkaistu: 29.9.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.