Tuulilasi

Auton pysäköinti rinteeseen

Auton pysäköinti rinteeseen

Tapio Ketonen

Kysymys:

Työpaikkani pysäköintialue on rakennettu osittain rinteeseen. Kun ajan autoni omaan parkkiruutuuni, niin vasen eli kuljettajan puoleinen kylki on rinteen korkeuseron vuoksi selkeästi alempana. Rinne ei ole kovin jyrkkä, mutta silmämääräisesti kuitenkin huomaa heti auton olevan jonkin verran kallellaan.Aloin miettimään, onko tällaisesta kallellaan olemisesta jotain haittaa auton osille, kuten esim. iskareille tai jousitukselle? Auto kuitenkin seisoo parkkipaikalla viitenä päivänä viikossa 8 tuntia per päivä. Välillä toki ajan auton parkkiruutuun toisin päin, jolloin mahdollinen rasitus kohdistuu eri puolelle autoa. Mutta siltikin hieman mietityttää, kärsiikö auto tällaisesta jatkuvasta rinnepysäköinnistä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mitä haittaa siitä voisi olla? Enemmän vaikutusta on sillä, jos auton kyydissä on jotakin tavaraa, ja se tavara on toisesssa reunassa. Kaltevuuden aikaansaama painon siirtyminen on tavanomaisilla kaltevuuskulmilla lähinnä grammojen suuruusluokkaa.

Kaltevuudella voi olla kyllä sikäli vaikutusta, että jos kyseessä on niin suuri kulma, että esimerkiksi ilmanottokaukalon pohjalta vesi ei pääsekään valumaan pois vedenpoistorei´istä, silloin vettä voi valua autoon sisään lämmityslaitteen kautta. Tällöin puhutaan kuitenkin jo kymmenien asteiden suuruisesta kallistuksesta.

Julkaistu: 4.11.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.