Tuulilasi

Auton myynti Suomeen.

Auton myynti Suomeen.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Auto on Espanjan rekisterissä. Olisi tarkoitus myydä auto Suomeen, koska toinen auto on hankittu, joten ko. auto on siis tarpeeton. Mikä olisi minun kannaltani helpoin tapa myydä auto. Viittaan kysymyksellä siihen että olisi kaikkein vähiten “paperisotaa.”

Näytä vastaus

Vastaus:

Vähäisintä paperisota on, jos tuot auton itse Suomeen ja maksat siitä autoveron. Tässä yhteydessä auto myös pitää poistaa Espanjan rekisteristä. Se ei kuulemma kuitenkaan ole mikään kovin yksinkertainen toimenpide, käytännössä tarvitaan espanjankielentaitoista avustajaa auttamaan hidalgojen valtakunnan koukeroisessa byrokratiassa. Autoon pitää ruuvata espanjalaiset maastavientikilvet ja ottaa vakuutus. Asiaa kokeilleet suosittelevat asiantuntijan puoleen kääntymistä.

En sitten tiedä, onnistuisiko sellainen, että tuodaan se auto omilla kilvillään Suomeen, sitten ruuvataan kilvet irti ja mennään niiden kilpien ja auton paperien kanssa Espanjaan ja ilmoitetaan auto poistettavaksi Espanjan rekisteristä maastaviennin takia. Mielestäni yleensä ei kuitenkaan rekisteristä poistettaessa vaadita autoa nähtäväksi, mutta Espanja voi olla toista maata.

Kun auto sitten veron maksamisen ja rekisteröintikatsastuksen jälkeen on Suomen kilvissä, myyminen on yksinkertaista.

Julkaistu: 21.4.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.