Tuulilasi

Auton moottorin jäähd. nesteen väheneminen.

Auton moottorin jäähd. nesteen väheneminen.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Neste vähenee 3 dl vuodessa. Tähän aikaan vuodesta kovilla pakkasilla pitkähkön ajomatkan jälkeen saa lisätä. Ajomatkat vuoden aikana lyhyitä pätkiä ja vähäisiä kilometrimääriä. Lämpimällä ei ongelmia. Auto Vectra C 1.8 vm -05.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vastaavia vuotoja esiintyy aina silloin tällöin. Pitäisi tutkia tarkkaan, onko jossakin päin merkkejä vuodosta. Tuo määrä on kuitenkin niin pieni, että siitä ei välttämättä jää jälkiä. Ehkä jäähdyttimen letkuliitokset tai jopa jäändyttimen kennoston ja päätysäiliöiden liitokset kannattaisi tutkia. Toisaalta määrä on niiin pieni, että sen takia ei oikein kannata ryhtyä isoihin remontteihin. Ainoa ongelma tuossa on se, että nestemäärää pitää tarkkailla.

Kylmäkin saattaa joskus aiheuttaa yllättäviä vuotoja. Ne johtuvat materiaalien supistumisesta lämpötilan laskiessa. Itselläni on traktori, jonka kannentiiviste alkaa hieman vuotaa ulospäin, kun pakkanen menee todella kovaksi. En aio tehdä tuolle ongelmalle mitään.

Julkaistu: 22.12.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.