Tuulilasi

Automaattivaihteinen turbo-Volkkari

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kiikarissa on käytetty, 1.4-litrainen, automaattivaihteinen, pako- ja ruuviahtimillinen farmari-Volkkari. Yksilö on vm 2008, alle 100 tkm ajettu ja todella säntillisesti pidetty. Tunnen omistajan ja siitä syystä ihmetyttääkin hänen vastoinkäymisensä auton kanssa: vaihdelaatikkoa korjattu kahdesti, pakokaasuahdin vaihdettu uuteen, jokin ahtimien käyttöä säätelevä venttiilli vaihdettu, sekä nyt viimeisimpänä nokkaketju uusittu.

Omistaja on omien sanojensa mukaan vähän kyllästynyt ko. yksilöön ja siitä syystä kauppaa sitä pois. Hintakaan ei ole paha, joten kiinnostaa tietää noista korjauksista lähinnä se, että onko Tuulilasilla tietoa korjataanko Volkkarin vm 2008 farmari-Golffeja samoilla osilla kuin mistä ne on rakennettukin vai onko uusissa osissa tapahtunut jotain muutoksia, jolloin ne kestävät paremmin?

Tuo tuttu antaa omien sanojensa mukaan “perävalotakuun” puoleen väliin n. kilometrin suoraa hänen kotipihastaan, koska hän ei ole yhtään yllättynyt enää mistään. Omasta mielestä tuo yksilö voisi olla hyväkin ostos, kun noin monta paikkaa on korjattu. Ja pyyntihintakin on omasta mielessä ihan siedettävä 10500 €, ottaen huomioon, että sekä kestä- että talvirenkaat ovat uutta vastaavassa kunnossa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin, noissa 1,4-litraisissa ei ole ollut mitään oikeaa automaattivaihteistoa vaan se surullisen kuuluisa DSG. Toimiessaan se on näppärä ja miellyttävä, mutta vikoja ilmenee turhan usein. Jakoketju lienee saatu kuntoon, joten se ei todennäköisesti enää tuota ongelmia. Sen sijaan harvemmassa ovat tapaukset, joissa DSG-vaihteisto olisi tullut täysin varmasti kuntoon.

Yleensä ainoa tapa korjata kiukutteleva DSG on koko vaihteiston toimintaa ohjaavan yksikön eli mekatroniikkaboksin uusiminen. Se taas maksaa ns. maltaita, ja VW-organisaation halukkuus takuukorjauksiin noin vanhoissa autoissa on olematon.

Uskoisin, että arvoisilta palstan lukijoilta tulee mielipiteitä siitä, kannattaako kyseistä autoa ostaa tuolla hinnalla tai ylipäänsä.

Julkaistu: 12.6.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.