Tuulilasi

autolla Viroon

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen menossa Viroon, henkilöauto mukana. Onko jotain viranomaissäädöksiä Virossa, joita tulisi huomioida?

Chevrolet (Korea) nämä autot ovat Suomessa nyt alennus loppuunmyynnissä, loppuuko niiden valmistus?

Näytä vastaus

Vastaus:

Toki, säännöt ovat samat kaikkialla. Jos viet auton ulkomaille, auton pitää joko olla sinun omistuksessasi, tai sitten sinulla pitää olla omistajan kirjallinen lupa. Omistaja on se, jonka nimi on tekisteröintitodistuksessa omistaja-kohdassa. Esimerkiksi osamaksulla ostetussa autossa omistajaksi on merkitty joko autoliike tai rahoitusyhtiö.

Merkittävä ero on myös vakuutusturvassa. If-vakuutuksen kaskovakuutuksessa on Pohjoismaiden ulkopuolella korotettu omavastuu. Pohjolan varkausvakuutuksessa on Baltiassa ja Puolassa korotettu omavastuu, eikä osakaskon varkausvakuutus ole voimassa. Valuutusasiat kannattaa selvittää omasta vakuutusythtiöstä ennen matkaa.

Virossa autoihin vaaditaan enemmän varusteita kuin Suomessa. Meilläkin pakollisen varoituskolmion lisäksi mukana pitää olla vierintäkiilat, ensiapupakkaus, sammutin ja turvaliivit. Nuo varusteet vierintäkiiloja lukuun ottamatta ovat hyviä ja tarpeellisia myös Suomessa ja muuallakin.

Julkaistu: 24.12.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.