Tuulilasi

Autojen takaisinkutsut

Tapio Ketonen

Kysymys:

Nykyään monilla autonvalmistajilla taitaa olla usein erilaisia takaisinkutsukampanjoita, joissa autoihin tehdään jälkikäteen kaikenlaisia korjauksia. Käytettyä autoa etsiessä aloin pohtimaan, kuinka pystyy varmistumaan, että kiinnostavan autoyksilön mahdolliset takaisinkutsukorjaukset on varmasti tehty? Pystyykö tietoja tarkistamaan maahantuojilta tai merkkihuolloista? Eli onko nuo tiedot ihan julkista tietoa ja helposti saatavilla? Ainakaan huoltokirjoihin ei tällaisia korjauksia taideta merkitä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Riippuu siitä, millaisesta takaisinkutsusta on kysymys. Vakavimmista tapauksista pitää kirjaa Trafi, ja yleensä myös merkkiorganisaatiolla on omat merkintänsä tehdyistä kampanjatoimenpiteistä. Jos kysymyksessä on vika, joka korjataan vain asiakkaan valittaessa, siitä ei välttämättä tule merkintää auton papereihin.

Periaatteessa asian pitäisi kyllä selvitä merkkihuollossa. Siellä pitää silloin käyttää sekä autoa että huoltokirjaa.

Julkaistu: 10.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.