Tuulilasi

Autojen maavara.

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi auton maavaran ilmoittaminen on niin vaikeaa? Jos kus on , joskus ei,,useimmeiten ei. Kehittäkää oma mittaustapa tyhjänä ja kuormattuna, jolloin todellinen tilanne selviäisi. Nykyisten autojen urheilullinen,,taloudellinen jne. kehitys johtaa yhä pienempiin maavaroihin, ja auton soveltuvuus oloihimme käy huonoksi. Lisääntynyt katumaasturibuumi on yksi seuraus. itse etsin yleensä tiedoista ensimmäisenä maavaran arvoidessani auton soveltuvuutta itselleni. Tyhmempiäkin asioita on ollut myös vertailuissa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Maavara mitataan testeissä. Pyrkimys on myös mitata se vertailuissa, mutta silloin tällöin aikapula iskee, ja koska maavara ei ole niitä tärkeimpiä mitattavia, se jotuuu joskus väistymään.

Mittaus sinänsä on aika helppo, se tehdään tallissa ajosiltanosturilla. Se ei kuitenkaan kerro kaikkea. Joissakin autoissa ongelmaksi muodostuu joustoliike, jonka aikana maavara usein menee niin vähiin, että pohja tekee tuttavuutta tien – ja yleensä kiven – kanssa.

Julkaistu: 14.8.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.