Tuulilasi

Autojen laatu erot

Autojen laatu erot

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko autojen laaduissa enää hirveitä eroja, kannattaako maksaa merkistä lisähintaa jos muutaman tonnin halvemmalla saat samankokoisen/ tehoisen auton. Itse olen ainakin päätynyt siihen, että aina se hyväksi havaittu merkki ei ole aina niin hyvä kuin puhutaa. Kun taas huonon auton maineessa oleva auto merkki on taas kestänyt paremmin kuin niin sanottu "laatu"merkki.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun sijoitusrahastoja markkinoidaan, vissiinkin Finanssivalvonnan vaatimuksesta esittelytekstissä on mukana – tosin yleensä aika pienellä teksti: Aiempi menestys ei ole tae tulevasta.

Tämä koskee myös autoja. Jos jollakin automerkillä on ns. hyvä maine, se ei takaa, etteikö uusi malli voisi sisältää suuren määrän sietämättömiä vikoja.

Nykyiset autot ovat varsin tasalaatuisia, eli valitettavan usein sama vika kiusaa aika monia saman mallisarjan autoja. Siksi ei välttämättä kannata olla ensimmäisten joukossa jonottamassa uutta, juuri myyntiin tullutta automallia.

Julkaistu: 27.12.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.