Tuulilasi

Auto on hyvä huollattaa kerran vuodessa

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen hankkinut mini cooper s (2007)ja kilometrejä nyt takana reilut 10000. Ajotietokone näyttää ensimmäisen huollon ajankohdaksi n. 30000. Mietin vaan, että pitäisikö esim. öljyt vaihdatuttaa aikaisemmin? Mitä (castrolin) öljyä suosittelet? Asun Luxemburgissa, eli täällä ei juuri pakkasia ole. Kiitos etukäteen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Periaatteessa auto olisi hyvä huoltaa kerran vuodessa, ja samalla siihen kannattaa vaihtaa öljyt. Se ei ole kovin kallis toimenpide. Kondenssivettä syntyy öljyn joukkoon myös Luxemburgin nollakeleissä tai muutaman asteen pakkasissa.

Parhaasta öljymerkistä tai -tyypistä en osaa sanoa mitään. Synteettisten öljyjen käyttö tuo joitakin etuja, mm. pienempi kulutus pienemmän kitkan ansiosta, mutta käytännön edun suuruus jää hämäräksi. Kylmissä olosuhteissa synteettisten öljyjen etuna on se, että voitelu toimii alusta alkaen paremmin.

Julkaistu: 10.12.2007

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.