Tuulilasi

Auriksen vaihtamisvalossa vielä kehitettävää

Tapio Ketonen

Kysymys:

Miksi uusimmassa numerossa oleva vaihtovalo juttu oli tehty päin perää! Valojen tarkoitus on se etteivät ne edes syttyisi, silloin on ajettu oikein. Kun valo ehtii syttymään ylös tai alas on jo ajettu väärin ja valo muistuttaa “puupäätä”,että vaihda jo hyvämies! Mitenköhän ko.autolla on ajettu kestotestissä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Löysää höpinää on helppo kirjoittaa, kuten edellisestä käy ilmi. Ilmeisesti sitä valoa olisi pitänyt vain kehua kritiikittä.

Vaihtovalon idea on nimenomaan muistuttaa osaamatonta kuljettajaa siitä, että nyt pitää vaihtaa. Jos valo syttyy väärään aikaan eli liian myöhään, se toimii väärin. Ja jos valo toimii väärin, siitä ei ole vastaavaa hyötyä. Testin mukaan Auriksen vaihtamisvalossa on vielä kehittämistä.

Rohkenen väittää, että Auriksella ajaneilla kuljettajilla on paitsi ajokokemusta myös osaamista aika paljon enemmän kuin kysyjällä. Autolla on siis ajettu aivan normaalisti, kuten kaikilla muillakin kestotestiautoillamme on ajettu jo 43 vuoden ajan.

Julkaistu: 28.2.2008

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.