Tuulilasi

Auoton maskin peittäminen pakkasella,auttaako lämpenemiseen?

Auoton maskin peittäminen pakkasella,auttaako lämpenemiseen?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Keskisuomalaisen keskustelupalstalla käy kova vääntö onko hyötyä peittää maski pakkasella vai ei.Onko Tuulilasi  tehnyt tästä vertailutestiä,jos ei ole niin tehkää ihmeessä tämä asia kiinnostaa autoilijoita.

Näytä vastaus

Vastaus:

Olisihan se hyvä testata, mutta asia toki on selvä ilman testaamistakin. Jos moottorin ympälillä virtaavan ilman määrää voidaan vähentää merkittävästi, silloin moottorin ulkopinnan kautta hukkaan menevän lämmön määrä vähenee, ja moottorin lämpötila nousee nopeammin. Toki riippuu aika lailla autosta, miten nopeasti tuo lämpeneminen tapahtuu. Jos auto tuottaa runsaasti lämpöä, ja sitä johdetaan riittävästi myös lämmityslaitteelle, silloin maskin peittämisen vaikutus jää pienemmäksi.

Kaikki valmiit maskipeitot eivät kuitenkaan toimi kunnolla. Muistelen, että aikanaan Peugeot 305:ssä oli tyylikäs maskipeite, joka peitti koko maskin. Sen tuoma etu jäi pieneksi, koska puskurin alla oli maskiin verrattuna noin kaksinkertaisen kokoinen aukko, joka johti ilmaa suoraan jäähdyttimelle.

Julkaistu: 24.1.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.