Tuulilasi

Audin "mutteriohjaus"

Tapio Ketonen

Kysymys:

Oletko Ketonen koskaan “päässyt” ajamaan ns mutteriohjauksesta kärsivällä Audilla? Itse en ole tällaisella autolla ajanut, joten olisi mielenkiintoista kuulla ammattilaisen näkemyksiä ongelman vakavuudesta ja laajuudesta.

Esimerkiksi tässä asiaa käsittelevä ketju: http://www.vagarena.fi/index.php?topic=13623.0Samasta asiasta on myös ainakin ruotsalaisilla ja saksalaisilla Audi-foorumeilla.

Lukemani perusteella ongelma siis esiintyy yleensä viileämmillä keleillä. Ilmeisesti ongelma koskee lähinnä tiettyjä malleja ja niistäkin vain tiettyjä yksilöitä. Vai eivätkö kaikki Audi-kuljettajat vaan tunnista ongelmaa? Käyttäjien mukaan ohjauksen keskialueella ilmenee pykällystä ja tunnottumutta ja auto ei tahdo mennä suoraan. Jotkut kuvailevat ongelmaa todella suureksi ja pitävät sitä turvallisuusongelmaksi, mutta ilmeisesti Audi pitää tätä lähinnä mukavuusongelmana. Foorumin mukaan ongelmaa on yritetty korjata ohjelmistopäivityksillä ja joidenkin kohdalla ohjausvaihteen vaihdollakin, mutta ketjun perusteella useimmilla ongelmaa ei ole saatu korjattua. Samalla palstalla on raportoitu myös vastaavantapaisista ongelmista uuden Octavian kanssa, mutta Octavioissa vika on ilmeisesti saatu korjattua.

Näytä vastaus

Vastaus:

Koska asiasta on kirjoitettu noinkin paljon, niin kyllähän ongelma on olemassa. En vain ole kuullut asiasta koskaan ennen, enkä ole havainnut mitään tuollaista Audeilla ajaessani.

Uskoisin, että ongelmaa lienee lähinnä A4-mallissa, A3 on käytännössä tekniikaltaan sama auto kuin VW Golf tai Skoda Octavia, eikä hoistakaan ole tuota mainintaasi lukuun ottamatta kuulunut mitään tällaisesta ongelmasta.

Ehkäpä joku osaisi kertoa asiasta enemmän.

Julkaistu: 23.11.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.