Tuulilasi

Astran lämmitin

Astran lämmitin

Tapio Ketonen

Kysymys:

astra vm -08:ssa (bensakone) …. on kuulemma “säteilylämmitin” lohkolämmittimenä ….. kuinka paljon HUONOMPI se on perinteistä kunnon lohkolämmitintä (nestetilassa olevaa) …. ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Lohkolämmitin on väärä nimitys öljypohjan kylkeen kiinnitettävästä “lämmittimestä”. Henkilökohtaisesti en sellaista hankkisi, koska se ei tarjoa mitään oikean lämmittimen etuja. Laite lämmittää ainoastaan moottoriöljyn, ja pitkällä lämmityksellä myös jäähdytysneste saattaa hieman lämmetä. Sillä ei kuitenkaan saavuteta niitä etuja, joita varten lohkolämmitin kannattaa asentaa, eli moottorin jäähdytysnesteen kunnillinen lämpeneminen ja sitä kautta pienempi kulutus ja nopeammin lämpenevät sisätilat.

Sanotaan nyt, että se on ainakin selvästi huonompi. Kunnolliset synteettiset öljyt moottoriin on fiksumpi ratkaisu kuin harakoille lämmittävä vastus öljypohjan kyljessä.

Julkaistu: 5.11.2009

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.