Tuulilasi

Alustasarjat

Alustasarjat

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei!

Voiko volvo v60 alustaa nostaa jollain sarjalla n. 50-60 mm?Autostahan on tulossa sellainen versio ensi vuoden puolella.Itse haluaisin nostaa koria.

Näytä vastaus

Vastaus:

Auton korin korkeuden muuttaminen ei ole aivan yksinkertainen asia. Liikenneministeriön päätös auton rakenteen muuttamisesta 23. lokakuuta 1998 asettaa 15 § 4. kohdassa asialle vaatimukset, joiden täyttäminen ei olekaan aivan helppoa. Kopioidaanpa tuo kohta tähän:

M1- luokan ajoneuvon, jonka on ensi kertaa käyttöön otettaessa edellytetty täyttävän direktiivien 96/79/EY ja 96/27/EY etu- ja sivutörmäyslujuusvaatimukset, korkeutta saa muuttaa ja muutoksen muutoskatsastuksessa hyväksyä vain edellyttäen, että auto muutosten jälkeen täyttää etu- ja sivutörmäystestien vaatimukset.

Tuon osoittaminen taitaa olla aika mahdotonta, eli käytännössä korotusta ei Volvoon saa muuten kuin odottamalla ensi kevääseen, jolloin Cross Country -versio tulee myyntiin.

Julkaistu: 3.12.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.