Tuulilasi

akkuasiaa

Tapio Ketonen

Kysymys:

…   kun auton akun  “tarkistussilmä”  on muuttunut  mustaksi (norm.vihreä)  … niin saako sen lataamalla (verkkovirtalaturi 4 A  6/12 V)  takaisin vihreäksi .. kyseessä on henkilöauton akku  66 Ah 

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos akku on kunnossa, niin kyllä sen siitä lataamalla pitäisi täyttyä ja silmän vihertyä. Jos kuitenkin on niin, että akku on mennyt aivan tyhjäksi, eli sähkö on kerta kaikkiaan lopussa, voi käydä niinkin, että akku ei enää ryhdykään ottamaan vastaan virtaa. Silloin auttaa vain uusi akku.

Tämä kuitenkin selviää hyvin pian. Yleensä akkulatureissa on joko ampeerimittari tai jokin muu ilmaisin lataukselle, esimerkiksi rivi merkkivaloja. Mikäli niistä käy ilmi, että akku ottaa virtaa vastaan, niin kyllä se siitä sitten pikkuhiljaa täyttyy. Jos akku on kylmässä, se ottaa virtaa vastaan aika heikosti, joten täyteen lataaminen voi viedä melko paljon aikaa. Jos akku ei tule täyteen parissakaan vuorokaudessa, niin silloin jokin on vialla, joko akku tai laturi.

Julkaistu: 28.12.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.