Tuulilasi

Ajovalopolttimoiden vaihdosta

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ajovalopolttimon vaihtoon vinkki. Varsipeilillä ja otsalampulla vaihto onnistuu useimpiin ilman keulan, maskin, lokarin yms. purkamista. Näkee myös että tulee oikeaan asentoon, siis jos muistaa ennen vanhan poistamista katsoa miten oli vanha. Joissain joutuu siirtään/löysäämään mahdollisia esteitä mutta yleensä helpompaa kuin isommat purkutyöt.

Näytä vastaus

Vastaus:

Useimmissa autoissa ei polttimoa ja sen kiinnitysjousia todellakaan näe ilman noita välineitä. Valitettavan monessa autossa niitä ei näe noillakaan, puhumattakaan että sinne saisi edes keskikokoisia sormia sopimaan. Silloin on pakko ryhtyä purkuhommiin. Muistelen katselleeni naapurin pimeälamppuista Renault Modusta kauhulla. Konehuoneen puolelta ei ollut mitään näköyhteyttä valonheittimien taakse. Olikohan se niin, että vaihto onnistui jostakin etupyöräkotelon kautta, mutta käsiksi päämiseksi etupyörä piti poistaa ja auto nostaa pukkien päälle. Pelkän nosturin varassa olevan auton alle kun ei saa mennä kurkkimaan.

Julkaistu: 28.2.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.