Tuulilasi

airbag

Tapio Ketonen

Kysymys:

miten saan renault lagunan v 97 airbagin valon sammumaan ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ensimmäinen kikka on käydä läpi kaikki liittimet airbagin ohjainboksin ja tyynyn väliltä, puhdistaa ne ja poistaa hapettumat. Tämä pitää kuitenkin tehdä siten, että ensiksi autosta irrotetaan akun miinuskaapeli ja varmistetaan, ettei se pääse koskettamaan akun napaan. Sitten odotetaan varttitunti.

Yksi mahdollinen vikalähde on ohjauspylvään ja ohjauspyörän välissä oleva systeemi, joka johtaa virran tyynyyn. Meillä oli taannoin Fiat Marea, jossa valon sammuttaminen vaati vaihtamaan airbagin ohjainboksin, kustannus oli vähän yli 800 euroa.

Halvin keino eli polttimon poistaminen ei käy. Valon pitää ensiksi syttyä ja sekunnin – parin jälkeen sammua. Tällöin tyyny toimii kuten pitääkin. Katsastusmies kyllä havaitsee, jos valo ei syty. Ja onhan se kolarin sattuessa paljon mukavampaa, jos airbag toimii.

Julkaistu: 15.10.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.