Tuulilasi

Adaptiivinen vakionopeussäädin

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko Audin ja Volvon adaptiivisen vakionopeussäätimen kameratekniikoissa eroa? Ainakin tunnistimet ovat erilaisia. Audissa näyttäisi olevan nimenomaan kamera, Volvon laite taas ei näytä kameralta lainkaan.

Näytä vastaus

Vastaus:

Yleensä nuo laitteet mittaavat etäisyyttä edellä ajavaan nimenomaan tutkalla, eivät kameralla. Useimmiten tutkan anturi ja lähetin on sijoitettu etusäleikköön, ja näin on tilanne myös Audissa. Audin mukaan keulassa oleva tutka toimii 76,5 GHz taajuudella ja lähettää signaalia 40 asteen suuruisessa keilassa noin 250 metrin päähän.

Tuulilasin yläreunaan sijoitettua kameraa käytetään muihin tehtäviin, esimerkiksi kaistavahtiin tai liikennemerkkien tunnistukseen. Lähietäisyyksillä tutkan apuna käytetään myös ultraäänitunnistimia esimerkiksi parkkiavustimen sekä pysäytys- ja liikkeellelähtöautomatiikan yhteydessä.

Julkaistu: 18.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.