Tuulilasi

Accord ja valot

Accord ja valot

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistä mahtaa johtua vm. 2007 Accordin valojen (ei Xenon) nopea välähtely melko useasti ajon aikana? Välähdys/valojen sammuminen kestää juuri ja juuri havaittavan ajan ja sitä tapahtuu, vaikka ilmastointi ei olisi päällä. Millaiset ajovalojen polttimot kestävät Accordissa parhaiten? Jotkut paksulankaiset/moottoripyörän polttimot? Olen kuullut puhuttavan Honda-merkkisistä ajovalon polttimoista. Löytyykö sellaisiakin vai onko poltin vain Hondan myymälöissä myytävä toisen valmistajan merkki?

Näytä vastaus

Vastaus:

Valojen välkkyminen kertoo yleensä latausjännitteen heilumisesta. En usko, että valot mihinkään sammuvat, mutta lyhytaikaiset muutokset jännitteessä ilmenevät juuri noin.

Jos polttimoiden kestossa on ongelmia, silloin voisi ajatella, että jännite käy turhan korkealla. Lataussjännitettä pitäisi mitata jollakin sellaisella laitteella, joka tallentaa jänitearvon hyvin tiuhaan tahtiin. Mielestäni Accordissakin jännitesäädin on laturin yhteydessä. Vika lienee siinä, tai sitten laturin ja akun välillä sähköjärjestelmässä on jossakin kohdassa huono liitos.

Polttimoita ei mikään autotehdas tee itse, vaikka ne myytäisiinkin omalla merkillä. Eivät autotehtaat tee öljynsuodattimiakaan, ne valmistutetaan aina jollakin erikoistuneella alihankkijalla. Sama koskee polttimoita.

Julkaistu: 5.9.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.