Tuulilasi

abs jarrut

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mulla on tommone 91vm 8v opel calibra Saakohan vikakoodeja mitenkään ulos? Abs-valo syttyy joskus 20m-200 m jälkeen. Myyjä sanoi että oikeanpuolimmainen etu abs anturi olisi pimeä mutta en voi olla varma. Kun kääntää ohjausta hiljaisessa nopeudessa ja painaa jarrua niin jossain edessä rutisee ja jarrupolkimessa tuntuu tärinää ja potkii vähän. Jarrulevyt eivät ole soikeat. Voiko tämä viittaa siihen abs vikavaloon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Varmaankin saa, mutta siihen tarvitaan sellainen testeri, joka kytketään jonnekin muualle kuin obd-liittimeen. Ehkä joku osaisi antaa tarkempia neuvoja. 

Anturivika ei aiheuta rutinaa, sillä normaalisti anturi ei kosketa mihinkään. Mutta jos vaikkapa pyörän laakeri on sökö, se voi rutista. Silloin myös anturin ja sen hammastetun kehän välinen etäisyys voi kasvaa liian suureksi, ja tämä aiheuttaa vikavalon syttymisen.

Julkaistu: 27.8.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.