Tuulilasi

ABS, ESP, BAS valoa ei saa pysyvästi pois

Tapio Ketonen

Kysymys:

ABS, ESP ja BAS jää palamaan auton käynnistyessä, mutta ne saa sammutettua monitoimiohjauspyörästä.Sama juttu aina auton käynnistyttyä. Auto on MB 180C vm. 2002 W203 Farkku.

Millä lukulaitteella ( Veho ?) viat saa tarkasti paikannettua? Voiko kyseiset viat mahdollisesti hoitaa pois päiväjärjestyksestä vaihtamalla ABS hydraulikoneiston? Mitä pitää ottaa huomioon jos tälläinen koneiston hankkii vaikka käytettynä?

Kaikki MB.n koneistot ei ilmeisesti sovi kaikkiin MB autoihin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Varoitusvalojen jääminen palamaan kertoo, että jossakin on vikaa. Vika saadaan selville kyseiseen automalliin sopivalla testerillä. Sellainen on tietenkin merkkikorjaamolla, mutta myös useilla yleiskorjaamolla on käytössään sopiva testeri.

Aika usein komponenttien vaihtaminen vaatii vähintään järjestelmän päivittämisen testerillä. Kuten arvelitkin, aika usein yhteensopivuuskaan ei ole mitenkään varmaa. Varsinkin jos ohjainyksikkö ja hydrauliikka ovat peräisin eri valmistajilta, ongelmia voi esiintyä.

Julkaistu: 15.1.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.