Tuulilasi

90-luvun Audi A8

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko kovinkin vikaherkkä, kun noita saa noin 3000 € hintaan, vaikka ovat uutena maksaneet euroiksi käännettynä yli 100 000 €.?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuskinpa erityisen pahempi tapaus kuin ylipäänsä 90-luvun autot, mutta alkaahan noissakin jo olla vikoja enemmän kuin kotitarpeiksi.

Suurempi ongelma on, että varaosien saaminen ei ole kovin helppoa tai ainakaan halpaa. Suomalaisille purkamoille on aivan turha mennä osia etsimään, Saksasta niitä ehkä saattaisi löytyä. Audi-liikkeiden varaosatiskiltä niitä todennäköisesti löytyy, mutta taitavat olla aika pahasti hinnan kiroissa. Lisäksi ovat toimitustavaraa, odotusajat voivat venähtää.

Niinpä vanha A8 on varmaankin oivallinen hankinta, jos haluaa hankkia itselleen hulppean auton, jolla ajetaan kauniina kesäpäivinä muutaman kerran vuodessa, mutta jos autoa olisi aikomus käyttää jokapäiväisenä kulkuneuvona – unohda koko juttu!

Julkaistu: 10.11.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.