Tuulilasi

1.4 TSI Jakopään ongelmista

1.4 TSI Jakopään ongelmista

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autossani on tänään todettu paljon esillä ollut jakoketjun venyminen. Auto 1.4 TSI DSG Golf, 125 kW, vm. 2008. Koska autollani on ajettu alle 100 tkm, toivon ja uskon, että asia menee 100 :sti virhevastuun piikkiin. Huoltoliike on toistaiseksi tosin ehdottanut 30 osuutta minulle maksettavaksi, mutta en aio kyseiseen tarjoukseen tyytyä.

Kuitenkin, olen käynyt jo aikaisemmin kahdesti huollossa samaan vikaan liittyen, ensimmäisellä kerralla vikaa ei löydetty, mutta veloitettiin tutkimisesta 100 euroa. Toisella kerralla (kaksi viikkoa sitten) auto oli uudelleen toisessa huollossa, jossa päiviteltiin softia ja tutkittiin, mutta uskottiin, että softapäivityksellä vika korjaantuu. Laskua tuli yli 300 euroa. Kuitenkaan, tästä softapäivityksestä ei ollut mitään apua. Voinko vaatia kyseisen yli 300 euron palauttamista, koska tehty työ on selvästi ollut tarpeetonta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ainahan kannattaa yrittää. Nuo vianetsinnät ovat kuitenkin sikäli hankalia, että onhan korjaamolle niistä aivan oikeita työkustannuksia. Eivät asentajat jätä palkkaansa nostamatta, vaikka vikaa ei löytyisikään. Ehkä jonkinlainen kompromissi olisi kohtuullinen ratkaisu kummallekin osapuolelle.

Julkaistu: 3.5.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.