Tuulilasi

1.2 TSI

1.2 TSI

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autossani on pienempitehoinen 63 kw versio. mutta samaa konetta on myös 77kw versiona. Onnistuukohan näissä nykyautoissa ohjelman muutos boxiin ? Ja kannattako yleensä piristää konetta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Lastuvirittäjät tarjoavat kaikenlaisia virityslastuja, joten varmaan tuollainenkin löytyy. Aika usein eri tehoversioissa on kuitenkin muutakin eroa kuin pelkkä teho, esimerkiksi mäntien materiaaleissa tai jossakin muussa on eroja. Useimmiten viritykset kuitenkin toimivat ongelmitta.

Salaisuus tähän on se, että sitä täyttä tehoa päästään kuitenkin käyttämään niin perin harvoin ja lyhyen aikaa. Ongelmia tulee vasta, jos kasvatettua tehoa otetaan moottorista ulos pitkän aikaa. Silloin voi tapahtua ylikuumenemista, mikä voi aiheuttaa vaurioita mäntiin tai muualle moottoriin. Jos siis et vedä isoa perävaunua kovaa vauhtia, vaara on todennäköisesti aika pieni.

Kannattavuuden saat miettiä itse. Jos haluat saada nimellistehon nousemaan 14 kW,se varmaan maksaa jonkin verran. Täyttä entistä tehoakaan tuskin olet käyttänyt monta sekuntia, tokko koskaan. Sitä suurempaa tehoa todennäköisesti tarvitset vielä harvemmin.

Julkaistu: 19.8.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.