Ylös punkista
Kulttuuri
Ylös punkista
Pertti Kurikan nimipäivien viisuhanke jäi puolitiehen, mutta matka jatkuu, jahka ennättää.
21.5.2015
 |
Apu

Voipunut, mutta hiljalleen toipunut oli Suomen viisukvartetti vaihtelevasti nukutun yön jälkeen, kun piti tiedotustilaisuuden WUK-kulttuurikeskuksessa.

Basisti Sami Helle oli kuin maansa myynyt, ”oli tunteet sekaisin itteni kanssa”, kun taas kitaristi Pertti Kurikan mielestä elämä on elämää. Aina ei voi voittaa.

Laulaja Kari Aalto oli sairaana, ja rumpali Toni Välitalo saattoi lempeästi lohkaista, että ”saatiin turpiin, kun Kari lauloi niin huonosti”.

Mutta hieno keikka se oli, ja miesten ilmeet alkoivat piristyä, kun Wienin suomalaisen koulun lapset ottivat heidät vastaan laulamalla kirkkaasti ja asenteella: ”Aina mun pitää siivota!”

Koulukkaat olivat tehneet hienot Suomen liput ja ison onnittelukortin – ja halusivat tähtibändin haastattelun koulun lehteen. Ensimmäinen kysymys meni Samille: ”Missä sä asut?”

Suomi on taas kerran jättänyt jälkensä euroviisuhistoriaan. Punk ei purrut, mutta harvoin ovat kisaedustajamme aiheuttaneet tämän luokan pöhinää Euroopassa ja Australiassa.

Wienin rehellisimmät esiintyjät ovat saaneet keikkakutsuja niin Hollantiin, Saksaan, Norjaan kuin Iso-Britanniaan, ja jokainen niistä on nyt mietittävä yksitellen.

Tänä iltana semifinaalissa kisailevat loputkin pohjoismaat. Tanska tippui tiistaina, mutta Norjalla, Islannilla ja varsinkin Ruotsilla on ollut nostetta veikkailuissa.

Keskiviikon pukuharjoitus Wiener Stadthallessa osoitti, että ainakaan värittömämmäksi homma ei ole luisumassa. Tikku-ukkoja, tähtitaivasta, tuulikoneita ja jopa Islannin revontulia on luvassa niin että heikompia huimaa.

Piristävää olisi, jos voiton veisi yllättäen Islanti, Malta, Kypros tai Portugali – ne ovat ainoat vanhan liiton maat, jotka ikinä eivät ole euroviisuja voittaneet. Islanti on sentään kerran ollut kakkonen.

Kurikkalaisillakin on nyt aikaa nauttia muiden esityksistä. Jos Montenegro ei voita, kuten Sami Helle toivoo, niin olkoon se sitten Viro – olisi kisamatka ensi vuonna lyhyempi.

Jos taas Pertti Kurikan suosikki voittaa, niin ajatelkaa, mitä se tekee Kreikan lopullekin taloudelle.

Mutta pidetään nyt vielä mielessä se itäeurooppalainen puhuri… ja Australia!

Kommentoi »