Tuulilasi

Yllätysfirma oli ensimmäinen tieliikenteessä robottiautoja testannut autoalan toimija


Visiot automaattisesti liikkuvista autoista eivät ole enää kovin kaukaisia.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Continental-konsernin mukaan auton kuljettaja voi jättää itse ajamisen automaatin hoitoon ja ainoastaan nauttia matkasta jo kahdenkymmenen vuoden kuluttua

Rengasvalmistajana tunnettu Continental työskentelee myös muilla autoteollisuuden aloilla ja kehittää uudenlaisia tapoja parantaa liikenneturvallisuutta entisestään.

Yksi uusista innovaatioista on automaattikuljettaja: konsernin näkemyksen mukaan auton liikkuminen tulee jo lähitulevaisuudessa olemaan täysin automatisoitua.

"Saimme kaksi vuotta sitten ensimmäisenä autoalan toimijana luvan testata automatisoitua ajamista yleisessä liikenteessä Nevadan osavaltiossa Yhdysvalloissa", kertoo Continental Rengas Oy:n toimitusjohtaja Pauli Mikkola tiedotteessa.

Continental ennustaa robottiautoilun kehittyvän seuraavasti:

  • Parin vuoden kuluttua, vuonna 2016 auto liikkuu osittain automaattisesti 30 kilometrin tuntivauhtiin asti, mutta kuljettaja on ajamisessa edelleen pääosassa.
  • Vuonna 2020 teknologia on kehittynyt jo niin pitkälle, että kuljettajan on tarpeen osallistua auton etenemiseen vain hetkittäin.
  • Vuonna 2025 autojen liikkuminen on täysin automatisoitua eikä kuljettajan tarvitse puuttua auton liikenteessä etenemiseen lainkaan. Autojen välinen kommunikointi on niin pitkälle kehittynyttä, että liikennevaloista voidaan luopua.

"Olemme varmoja, että automatisoitu liikenne on tärkein yksittäinen tekijä turvallisen, ympäristöystävällisen, tehokkaan ja mukavan liikkumisen varmistamisessa", Mikkola linjaa.

"Automatisoinnin ansiosta tieliikenteessä loukkaantuneiden ja kuolleiden määrä tulee vähenemään tulevaisuudessa merkittävästi."

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 10.11.2014