Tuulilasi

Yllättäviä tuloksia autojen laatututkimuksessa


Yhdysvaltalaisen J.D. Powerin vuotuinen uusien autojen laatututkimus kertoo mielenkiintoisia asioita. Ykköseksi rankattiin Hyundain luksusbrändi Genesis.
Kuvat Hyundai

Kakkonen oli Kia ja kolmas Hyundai. Ensi kertaa korealaisbrändit veivät kolme ensimmäistä kärkisijaa. Autot rankattiin sillä perusteella, kuinka paljon vikoja niistä on raportoitu 90 ensimmäisen käyttöpäivän aikana.

Genesiksestä löydettiin vähiten vikoja / 100 autoa, 68 kappaletta. Kahtena aikaisempana vuonna kärjessä paistetellusta Kiasta vikoja löytyi 72. Hyundain vikapisteet putosivat viime vuodesta 14:llä, nyt niitä raportoitiin 74. Tutkimus kertoi myös, että uusien autojen laatu on nyt kokonaisuutena parempi kuin koskaan aikaisemmin.

Neljänneksi sijoittui Porsche, jonka 911-mallista raportoitiin kaikkein vähiten vikoja, vain 48. Ford oli viides, sitä seurasivat Chevrolet, Lincoln, Lexus, Ram ja Nissan.

Pahnan pohjimmaisena olivat Land Rover, Jaguar ja yllättäen Volvo.

Eniten vikoja raportoitiin tietoviihdejärjestelmistä, myös eri avustinjärjestelmistä raportoitiin enemmän vikoja kuin ennen. Vähiten vikoja raportoitiin istuimista, maalipinnoista ja esimerkiksi tuulen melusta auton sisällä.

Julkaistu: 24.6.2018