Tuulilasi

Yllättävän moni ei piittaa parkkipaikalla kolhimisestaan

Yllättävän moni ei piittaa parkkipaikalla kolhimisestaan
LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselytutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia autoilevista suomalaisista jättää lapun tai jää odottamaan auton omistajaa kolhiessaan parkkipaikalla toisen autoa.
Kuvat All Over Press

Yllättävän moni kuitenkin kertoo toimivansa näin vain, jos joku huomaa.

Parkkialueilla sattuu vuosittain lähes puolet kaikista liikennevahingoista. Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee vuosittain yli 40 000 parkkipaikoilla sattunutta vahinkoa. Valtaosassa vahingon aiheuttaja on selvillä tai selviää. Silti vuosittain yhtiöiden tietoon tulee tapauksia, joissa auton omistaja on löytänyt autonsa parkkipaikalta kolhittuna.

”Suomalaisten selvä enemmistö kantaa vastuunsa, jos kolhivat toisen ihmisen autoa parkkipaikalla. He joko jättävät lapun tai jäävät odottamaan auton omistajaa. Hieman yllättäen peräti 18 prosenttia kuitenkin kertoi toimivansa näin vain, jos joku huomaa”, kertoo LähiTapiolan moottoriajoneuvovakuuttamisen johtaja Tapani Alaviiri.

LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselytutkimukseen vastanneista autoilijoista 4 prosenttia kertoi, että ei missään tilanteessa jätä yhteistietojaan tai jää odottamaan auton omistajaa, jos on kolhinut parkkipaikalla toisen autoa.

LähiTapiolan vahinkotilaston mukaan yli puolessa parkkipaikalla sattuneissa vahingoissa korjauskustannukset olivat viime vuonna yli 1 000 euroa.

Arjen katsaus -kyselytutkimuksen toteutti Kantar TNS. Kyselyyn vastasi 1001 henkilöä 27.4–4.5.2018 välisenä aikana ja vastanneet edustavat maamme 15–74 -vuotiasta väestöä. Kyselyyn vastanneista 718 oli auto käytössään.

Julkaistu: 28.5.2018
Kommentoi »