Tuulilasi

Yllättävä ulostulo: VW Group uskoo dieselautojen uuteen suosioon


VW Group joutui 2016 valtaviin vaikeuksiin maailmanlaajuisen dieselpäästöskandaalin vuoksi. Volkswagenilla uskotaan kuitenkin kuluttajien haluavan jatkossa hyvinkin pian taas dieselautoja, vaikka niiden kysyntä maailmalla on romahtanut.
Kuvat All Over Press

VW:n päästöskandaali laukaisi ketjureaktion, joka uhkaa koko dieselmoottorien tulevaisuutta.

”Dieselit tulevat kokemaan renessanssin jopa aika lähitulevaisuudessa, sillä dieseleillä aiemmin ajaneet ihmiset tulevat jälleen tajuamaan, kuinka miellyttävää dieseleillä on ajaa”, VW:n pääjohtaja Matthias Müller kertoi yllättäen toimittajille Geneven autonäyttelyssä.

”Kunhan tietoisuus uusien dieselmoottorien ympäristöystävällisyydestä tavoittavat kuluttajat, en keksi syitä, miksi he eivät jälleen ostaisi dieselautoja.”

Müllerin kommentit yllättävät siksikin, että VW Group on joutunut maksamaan jo yli 30 miljardia dollaria korvauksia päästöhuijauksen jälkeen.

Skandaalin jälkeen vaikutukset ovat olleet laajat. Saksassa ollaan kieltämässä dieselautoja suurkaupunkien keskustoista, Kiina, Ranska ja Iso-Britannia ovat jopa pohtimassa polttomoottoriautojen täyskieltoa. Saksassa ja myös muissa maissa dieselautojen kysyntä on VW:n skandaalin jälkeen pudonnut dramaattisesti.

Julkaistu: 6.3.2018