Tuulilasi

Yllättävä tutkimustulos: Amerikkalaiset eivät usko sähköautoihin – autonomisiin autoihin uskoo useampi

Yllättävä tutkimustulos: Amerikkalaiset eivät usko sähköautoihin – autonomisiin autoihin uskoo useampi
American Automobile Associationin AAA:n tuore tutkimus kertoo, että vain 40 % amerikkalaisista uskoo, että vuonna 2029 suurin osa autoista tulee olemaan sähköisiä.

Sen sijaan AAA:n aiemmin tänä vuonna tehdyssä tutkimuksessa puolet vastaajista uskoivat, että vuoteen 2029 mennessä autonomiset autot ovat jo laajalti liikenteessä. Melko ristiriitaiset tulokset, sillä todellisuudessa sähköautot ovat paljon enemmän realismia kuin täysautonomiset, joita saamme odottaa vielä pitkään.

AAA:n mukaan syynä tutkimustuloksille on tietämättömyys uusista teknologioista.

”Meillä on jo nyt 200 000 sähköistä autoa tämän maan teillä ja lähes jokainen autonvalmistaja tarjoaa sellaisia. Mutta amerikkalaiset ovat aina olleet hiukan varautuneita uusiin teknologioihin ja se aiheuttaa tilanteen, jossa moni on kiinnostunut, mutta silti he eivät itse osta sähköautoa”, sanoo AAA:n insinööriosaston johtaja Greg Bannon.

”Moni ihminen ei oikein vieläkään tiedä, kuinka sähköauto toimii eri oloissa ja nopeuksissa, mikä aiheuttaa hämmennystä, kun ostopäätöstä ollaan tekemässä.”

Kyselytutkimuksen perusteella amerikkalaiset ovat kuitenkin entistä myötämielisempiä sähköautoille; vuoden 2017 kyselyyn verrattuna 11 % vähemmän ihmisistä oli huolissaan latauspaikkojen riittävyydestä. Akkujen kestävyydestä oli huolissaan 8 % vähemmän vastaajista ja 6 % vastaajista ei ollut enää niin huolissaan sähköautojen korkeammista hinnoista.

”Sähköautot ovat iso osa tulevaisuutta ennen kuin täysautonomiset autot tulevat. Niiden ero on se, että jo nyt sähköautot ovat täällä ja niiden ominaisuuksia on pystytty koko ajan parantamaan. Ne ovat tänään hyvin varteenotettava vaihtoehto yhdysvaltalaiskuluttajille”, Bannon sanoo.

AAA suositteleekin, että mahdollisimman moni kuluttaja menisi autokauppaan ja kuuntelisi asiantuntijoiden faktoja sähköautoista, kävisi koeajolla ja ottaisi selvää oman asuinpaikkansa latausverkostosta.

Julkaistu: 1.6.2019
3 kommenttia