Tuulilasi

Yllättävä tutkimus – tämän väriset autot säilyttävät parhaiten jälleenmyyntiarvonsaYllättävä tutkimus – tämän väriset autot säilyttävät parhaiten jälleenmyyntiarvonsa

Autoa ostaessaan ihminen harvoin pohtii, onko värillä väliä – väliä nimenomaan jälleenmyyntiarvon kannalta. Nyt asia on tutkittu.
Kuvat Volkswagen

Käytettyjen autojen hakukonesivusto ISeeCars.com tutki 2,1 miljoonaa vuoden 2014 aikana omistajaa vaihtanutta käytettyä autoa – ja nimenomaan niiden värejä.

Kävi yllättäen ilmi, että keltaisten autojen arvio säilyi parhaiten. Niiden jälleenmyyntiarvo laski kolmen vuoden aikana vain 27 %, kun keskiarvo oli 33,1 %.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että musta, valkoinen tai harmaa säilyttävät arvonsa parhaiten, mutta mitä vielä. Keltaisen jälkeen seuraavina tulivat oranssi (30,6 %) ja vihreä (30,9 %).

Mitkä sitten olivat värit, jotka menettivät arvoaan eniten? Beige, purppura ja kultainen menettivät arvoaan selvästi yli 40 %. Kaikkein yleisimmät värit musta, harmaa ja valkoinen olivat keskiarvolukemissa eli noin 33 prosentissa.

Julkaistu: 15.3.2018