Tuulilasi

Yllättävä tuomio Etelä-Koreassa: Nissan Qashqaissa päästöjä manipuloinut ohjelmisto!


Eteläkorealainen tuomioistuin on todennut, että maassa myydyissä dieselmoottorisissa Nissan Qashqaissa on päästömanipulointiohjelmisto, kertoo Automotive News Europe.
Teksti Max Lange
Kuvat Nissan

Tänään torstaina tulleessa päätöksessä tuomioistuimen lopputulema oli linjassa Korean hallituksen syytösten kanssa. Qashqain myynti käskettiin lopettaa jo viime vuonna Etelä-Koreassa ja 814 autolle annettiin takaisinkutsukehotus.

Korealaisen tuomioistuimen päätös on Automotive News Europen mukaan kova isku Nissanille, sillä japanilaismerkkiä ei ole syytetty päästömanipuloinnista muissa maissa. Nissan on myös kiistänyt jyrkästi käyttäneensä päästömanipulointiohjelmistoja malleissaan.

Soulilaisen tuomioistuimen mukaan he uskovat, että Nissan käytti ohjelmistoa, joka normaalin ajon aikana kytkee typenoksidien päästönkäsittelyjärjestelmät pois päältä. Korean hallitus mittautti VW:n päästöskandaalin jälkeen kahtakymmentä Koreassa myytyä dieselautoa.

Kyseessä olevat korealaiset Nissan Qashqait on valmistettu Sunderlandin tehtailla Isossa-Britanniassa. Samalta tehtaalta tulevat myös Suomeen myytävät Qashqait. Autossa käytetty 1,6-litrainen dieselmoottori on puolestaan Renaultin käsialaa.

Lähde: Automotive News Europe

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.2.2017