Yleisösuosikki jäi ilman Jussi-palkintoa "Komedioille ei ole sijaa"
Puheenaiheet
Yleisösuosikki jäi ilman Jussi-palkintoa "Komedioille ei ole sijaa"
21 tapaa pilata avioliitto -elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa osasi varautua, että elokuvaa ei palkita Jussi-gaalassa.
Julkaistu 3.2.2014
Apu

Eilen illalla päättyneessa JussiGaalassa jaettiin 15 Jussi-patsasta. Johanna Vuoksenmaan käsikirjoittama ja ohjaama 21 tapaa pilata aviolitto -elokuva voitti MTV3:n järjestämän yleisöäänestyksen palkinnon. Elokuvan on nähnyt yli 400 000 katsojaa, mutta Jussi-ehdokkaaksi se ei yltänyt kuin yhdessä kategoriassa.

- En tavallaan ollut yllättynyt, ettei ehdokkuuksia tullut enempää. Komedialla ei ole taiteellisesti vakavasti otettavissa sarjoissa sijaa. Ainoastaan parhaan elokuvan kategoriasta olin yllättynyt, sillä tuottaja-palkintoon vaikuttaa myös katsoja-menestys, Vuoksenmaa sanoi.

Vuoksenmaa ja elokuvan pääroolin näytellyt Armi Toivanen olivat ilahtuneita siitä, että yleisö on löytänyt elokuvan ja ottanut sen omakseen. Toivanen ei halua ajatella JussiGaalaa kilpailuna.

- Samoinhan on maailmalla, Oscareissa ja muualla, että  komediat eivät ole ehdolla. Olin siksikin erittäin otettu ehdokkuudestani, elokuvan naispääosasta Jussin saajaksi ehdolla ollut Toivanen sanoi.

Jaetut Jussi-pystit jakautuivat ehdolla olleiden elokuvien kesken melko tasaisesti. Betoniyö kahmi eniten patsaita.

Jasper Pääkkönen sai ensimmäisen Jussi-palkintonsa Leijonasydän-elokuvan parhaasta miessivuosasta. Näyttelijä kiitti puheessa muun muassa puolisoaan ja lohia.

- Kuulostiko se siltä(että olisin valmistellut puhetta)? Vannoin itselleni, että en ota lohia mukaan puheeseen, mutta sitten yleisöstä kuului huutoa lohet, kalat, Pääkkönen kertoi palkinnon saamisen jälkeen lehdistötilassa.

Tumman veden päällä -elokuvan naissivuosasta palkittu Matleena Kuusniemi kiitti kiitospuheessan kolmea poikaansa.

- Yhdellä pojista tarkoitin miestäni, kahden pojan äiti tarkensi.

Leea Klemola palkittiin parhaasta naispääosasta Kerron sinulle kaiken -elokuvasta.

Eero Aho sai uransa ensimmäisen Jussi-palkinnon miespääosasta 8-pallo -elokuvassa. Palkinnon jakoi Laura Birn.

Pirjo Honkasalo sai viidennen ohjaaja-Jussinsa Betoniyö-elokuvasta. Elokuva valittiin myös vuoden 2013 parhaaksi elokuvaksi.

Kommentoi »