Tuulilasi

YLE: Uudesta autoverosta kiistaa työryhmässä – polttoainevero nousemassa?YLE: Uudesta autoverosta kiistaa työryhmässä – polttoainevero nousemassa?

Eduskunnan työryhmässä ei ole päästy sopuun autoilun verotuksesta tulevaisuudessa.
Kuvat All Over Press

YLE:n uutisen mukaan työryhmän pitäisi jättää perjantaina esitys liikenteen päästöjen puolittamisesta aikajanalla 2005-2030.

Valtiovarainministeriö kannattaa polttoaineverotuksen suunniteltua suurempaa nostoa, sillä se uskoo tämän vähentävän autolla liikkumista ja sitä kautta päästöjä. Osa työryhmästä vastustaa ajatusta voimakkaasti.

Väliraportissa olisi tarkoitus ottaa kantaa myös autoveroon. Alkuvuodesta Liikenne- ja viestintäministeriön esitys autoveron alentamisesta johti autokaupan väliaikaiseen rajuun notkahdukseen.

Ylen uutisen mukaan työryhmä on biopolttoaineiden lisäksi käsitellyt ainakin sähkö- ja kaasuautojen mahdollista hankintatukea, latauspisteiden rakentamisen vauhdittamista valtion toimilla, ruuhkamaksuja sekä autoilun verotusta (autovero, ajoneuvovero ja polttoainevero).

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään, ettei sopuun todennäköisesti päästä määräajassa, myös työryhmän jäsenet ovat vaatineet aikalisää laajamittaisen raportin valmistumiselle.

Julkaistu: 16.8.2017