Tuulilasi

Yle: Ruotsissa reissanneet autoilijat saattavat saada yllättävän laskun


Tukholmassa ja Göteborgissa käytössä olevia ruuhkamaksuja peritään nyt myös ulkomaalaisilta. Lasku on pieni, mutta voi myöhästyessään nousta kovastikin.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Tukholman ruuhkamaksuja on peritty vuoden alusta alkaen myös ulkomaalaisilta. Järjestelmä taltioi automaattisesti tarkastuspisteiden ohitse menneen auton rekisterinumeron, ja lähettää laskun perässä.

Maksun suuruus riippuu kellonajasta ja se vaihtelee 9–22 kruunun välillä eli noin vajaasta eurosta noin 2,5 euroon. Päivässä maksua voi kerääntyä autoa kohtaan maksimissaan 60 kruunua eli vähän reilu kuusi euroa.

Summat eivät siis ole merkittäviä, mutta laskun maksun myöhästymisestä seuraa 500 kruunun lisäsumma. Laskulla on kuukausi aikaa maksaa, mutta ulkomaanpostituksien takia aikaa jää vain noin kahteen viikkoon.

Ruuhkamaksuja peritään aamukuuden ja illan 18.29 välisenä aikana. Esimerkiksi suomalaiselle Tukholmaan autolautalla tulleelle autoilijalle ruuhkamaksut ovat näin ollen käytännössä välttämättömiä.

Aiheesta uutisoi alun perin Yle.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 4.8.2015