Yksinhuoltajaisä Lauri Tähkä: "Ymmärrän naisia paremmin kuin koskaan"
Puheenaiheet
Yksinhuoltajaisä Lauri Tähkä: "Ymmärrän naisia paremmin kuin koskaan"
Lauri Tähkästä tuli kaksi vuotta sitten yksinhuoltaja, kun hän muutti saman katon alle kahden teini-ikäisen tyttärensä kanssa.
Julkaistu 30.10.2014
Apu

Ensi viikolla Lintukodon Turkuun avaavan Lauri Tähkän, 40, oma lintukoto sijaitsee Turun pohjoispuolella Paattisilla. Tähkä on asunut siellä kahden teini-ikäisen tyttärensä kanssa kahden vuoden ajan. Tyttäret määrittävät laulajan arkirutiinit. Heti aamulla hän herää  keittämään puuron tytöille ennen heidän kouluun lähtöään.

- En voi sanoa eläväni peruselämää, mutta kotona elän niin tavallista elämää kuin vaan voin. Kun lähden keikkareissuille, alan makaronilaatikon tekoon heti aamusta. Arjen pyörittäminen on helvetin haastavaa välillä. Vapaapäivinä pyykkikone pyörii aamusta iltaan. Käytännön kautta siitä usein selviää, safkat vaan pakkaseen. Onneksi on tullut aikoinaan luettua kokiksi.

Tähkä kutsuu tyttäriään maadoittajikseen, tasapainottajiksi ja elämänsä tärkeimmiksi kasvattajikseen. Tällä hetkellä hän elää yksinhuoltajaisän arkea, johon kuuluu tyypillinen tasapainoilu kodin ja työn välillä.

Vaikka Tähkä on yksinhuoltajaisä, hän on yhä myös yksi Suomen suosituimpia artisteja, joka tekee hurjat 120 keikkaa vuodessa. Yksinhuoltajana hän uskoo, että hän pystyy olemaan kovasta keikkatahdista huolimatta enemmän läsnä lapsilleen. Elämän tärkeysjärjestys on selvä.

- Menestyksen huuma ei ole mitään siihen verrattuna, että saan nähdä niiden naiseksi kasvamisen erittäin läheltä. Nautin siitä, vaikka se onkin välillä rankkaa. Olen oppinut naisista ja naiseksi kasvamisesta paljon. Ymmärrän naisia nyt paremmin kuin koskaan. 

Lisää Tähkän elämästä ja arjesta tyttäriensä kanssa tänään ilmestyneessä Avussa.

Kommentoi »