Tuulilasi

Yksi Suomen suosituimmista autoista rantautui vasta nyt Amerikkaan – nimeltään Rogue Sport


Suomessa erinomaisesti menestynyt Nissan Qashqai on esitelty vasta nyt Pohjois-Amerikan markkinoille. Rapakkoa ylitettäessä auton nimi kuitenkin muuttui.
Teksti Max Lange
Kuvat Nissan USA

Nissan Rogue Sport, tuttavallisemmin Nissan Qashqai on uusi malli pohjoisamerikkalaisille. Yhdysvalloissa on jo tovin myyty Nissan Rogueta, joka tunnetaan meillä nimellä X-Trail. Rogue on juuri napannut kärkipaikan Yhdysvalloissa Nissanin myydyimpänä mallina.

Rogue Sportiin tarjotaan Yhdysvaltojen markkinoilla vain yhtä moottori- ja vaihteistokombinaatiota. Tarjolla on 2-litrainen ahtamaton nelisylinterinen bensiinimoottori, joka tuottaa 140 hevosvoimaa. Moottori on paritettu CVT-vaihteiston kanssa. Moinen yhdistelmä tuskin menisi Euroopassa kovin hyvin kaupaksi.

Ulkoisesti Rogue Sport eroaa vain kevyesti eurooppalaisesta sisaruksestaan. Puskurit ovat uudet ja auton sisällä mm. ohjauspyörä on erilainen. Qashqai on saamassa piakkoin myös pienen faceliftin, ja uusi Rogue Sport saattaa antaa siihen suuntaviivoja.

Nissanin päätös myydä Qashqaita myös Yhdysvalloissa antaa hauskoja viitteitä siitä, mitä asioita kullakin automarkkinalla arvostetaan. Qashqaissa ei paljon sporttista uudesta nimestään huolimatta ole, mutta uusi malli pitää jotenkin brändätä jo olemassa olevan Roguen alapuolelle.

Detroitissa esitellyn Nissan Rogue Sportin myynti starttaa Yhdysvalloissa keväällä 2017.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.1.2017