Tuulilasi

Yhteiskäyttöautot käyttöön ympäri Suomen – suunniteltu harvaan asuttuun maahan


24Rent vastaa yhteiskäyttöautojen kasvaneeseen kysyntään investoimalla yli kolme miljoonaa euroa uusiin autoihin.
Kuvat Kuvakaappaus / 24Rent

Autot toimittaa uusi autokaupan digitaalinen toimija Autoverkkokauppa.com. Hankinta mahdollistaa 24Rent-palvelun toiminnan uusilla paikkakunnilla ja laajenemisen koko Suomen kattavaksi.

24Rentiltä saa jo tällä hetkellä auton käyttöönsä 18:lta paikkakunnalta. Investoinnin myötä palvelua laajennetaan edelleen uusille paikkakunnille. Yhteiskäyttöauton saakin pian ajoon esimerkiksi myös Kuopiosta.

Uudet autot sijoittuvat hyvien liikenneyhteyksien varsille, jotta julkista liikennettä täydentävät yhteiskäyttöautot löytyvät jatkossakin käyttäjän läheltä niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Oma auto on tutkimusten mukaan käyttämättömänä jopa 95 % ajasta ja sen käyttö ajoittuu usein ruuhkahuippuihin.

Yhteiskäyttöauto on parhaimmillaan lyhyessä asiointiajossa, sillä auton saa varattua verkosta ja se otetaan itsenäisesti käyttöön aktivoimalla varaus omalla puhelimella. Yhteiskäyttöauto on tarjolla ympäri vuorokauden eikä sen käyttöönotto tai palautus ole riippuvaista esimerkiksi toimistojen aukioloajoista.

Palvelu on räätälöity erityisesti harvaan asuttujen maiden oloihin mm. mahdollistamalla palvelun satunnainen käyttö ilman jäsenyysvaatimuksia.

Yhteiskäyttöautot ovat olleet viime vuosina suosittuja suurissa keski-eurooppalaisissa kaupungeissa. Nuoret aikuiset eivät halua hankkia omaa autoa, joten pakolliset autoreissut hoidetaan yhteiskäyttöauton turvin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.4.2015