Tuulilasi

Yhdysvaltalaistutkijat: Audin malleissa taas uusi huijausohjelmistolöytö!Yhdysvaltalaistutkijat: Audin malleissa taas uusi huijausohjelmistolöytö!

Bild am Sonntagin käsiinsä saamien tietojen mukaan yhdysvaltalaisviranomaiset ovat löytäneet joistakin Audi-malleista ohjelmiston, joka vähentää CO2-päästöjä.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

Kalifornialainen ympäristöviranomainen CARB on löytänyt saksalaislähteiden mukaan jo kesällä viitteitä siitä, että Audin V6-moottorissa on myös huijausohjelmisto. Manipulointiohjelmistoa on käytetty sekä bensiini- että dieselautoissa Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoilla.

Uusien väitteiden perusteella nämä manipulointiohjelmistolla varustetut autot ovat automaattivaihteisia. Ne pystyvät tunnistamaan ratin asennosta ja liikkeestä, onko auto mitattavana mittauslaitteissa vai ei.

Jos rattia ei liikuteta käynnistyksen jälkeen, kytkeytyy vaihteistoon päälle vaihto-ohjelma, joka tuottaa erityisen vähän hiilidioksidipäästöjä. Jos kuljettaja kääntää rattia yli viisitoista astetta, kytkeytyy erityisohjelma pois päältä. Normaalissa ajossa vaihteisto-ohjelma tuottaa enemmän hiilidioksidipäästöjä ja kuluttaa enemmän kuin mittauksissa käynnissä oleva ohjelma.

Bild am Sonntagin mukaan Audi on käyttänyt kyseistä ohjelmistoa jo vuosia, selviää firman sisäisistä dokumenteista. Sitä on käytetty etenkin tehokkaissa Audi-malleissa.

Audi eikä CARB eivät ole vielä kommentoineet Bild am Sonntagin väitteitä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.11.2016