Tuulilasi

Würth Group osti Saksan johtavan moottoriöljyvalmistajan


Saksalainen moottoriöljyjä, lisäaineita, rasvoja, tahnoja, suihkeita, autonhoitotuotteita, liimoja ja tiivisteaineita myyvä maan markkinajohtaja Liqui Moly on myyty monialakonserni Würth Groupille.
Kuvat Liqui Moly

Kauppa toteutuu vuodenvaihteessa.

"Kaupan myötä halusin turvata Liqui Molyn toiminnan jatkuvuuden myös sen jälkeen, kun en itse ole enää yhtiön johdossa", toteaa Ernst Prost, joka jatkaa edelleen yhtiön toimitusjohtajana.

Yhtiö on tekemässä tänäkin vuonna ennätysliikevaihdon.

"Halusin päättää asiasta kaikessa rauhassa, kun yhtiömme taloudellinen tilanne on hyvä, eikä päätöksiä tarvitse tehdä epäsuotuisissa olosuhteissa", Ernst Prost sanoo.

Yhtiöllä on jo entuudestaan pitkä yhteinen historia Würth Groupin kanssa. Würth Group on ollut jo lähes 20 vuoden ajan Liqui Molyn äänetön osakas, millä on haluttu turvata yhtiön asema epävarmuustekijöitä vastaan jo vuosia sitten. Vaikka Würth Group on yli 70 000 työntekijällään ja 12,5 miljardin euron liikevaihdollaan huomattavasti suurempi yritys, se on Liqui Molyn tapaan perheyhtiö.

"Siitä syystä voin olla varma, että Würth Groupin omistuksessa Ligui Moly on hyvissä käsissä", Ernst Prost toteaa.

Taustalla tapahtuva omistajanvaihdos ei aiheuta näkyviä muutoksia liiketoimintaan. Liqui Moly säilyy itsenäisenä yrityksenä Würth Groupin sisällä, ja Ernst Prost toimii edelleen yhtiön toimitusjohtajana, eikä liiketoiminnassa näy muitakaan muutoksia.

"Minut tuntevat tietävät, että yhteistyökumppanini ovat minulle aina etusijalla", sanoo Ernst Prost.

"Sitä paitsi olisi turhaa alkaa muuttaa viime vuosien menestyksekästä liiketoimintaa. Jatkamme toimintaamme samalla tavalla kuin ennenkin – nyt olemme vain päässeet suojaan suuremman katon alle."

Julkaistu: 29.12.2017