William valloittaja saapuu: mistä prinssi ja presidentti keskustelevat?
Puheenaiheet
William valloittaja saapuu: mistä prinssi ja presidentti keskustelevat?
Marraskuun viimeisinä päivinä Helsinki kokee prinssi-invaasion: kylässä käyvät prinssi William ja prinssi Daniel.
18.10.2017

Kaksivuotias prinsessa Charlotte saa nautiskella vielä huolettoman taaperon elämästä kotona. Kuva: MVPhotos.

Britannian prinssi William, 35, tulee kahden päivän visiitille Suomeen marraskuun viimeisiksi päiviksi, näin tiedottaa tasavallan presidentin kanslia.

Vierailu on siis virallinen luonnoltaan mutta ohjelmasta kerrotaan myöhemmin. Samoihin päiviin osuu Slush-tapahtuma. Voisi olettaa, että aihe kiinnostaa Williamia – kuten kiinnostaa Suomeen ja Slushiin Ruotsista saapuvaa prinssi Danielia ja Monacosta isänsä kotimaahan pitkästä aikaa matkaavaa Nico Rosbergia. Nicosta tulee edellisenä viikonloppuna, Abu Dhabin -kisan jälkeen entinen F1-maailmanmestari: uusi MM-voittaja selviää 26.11.

Ehkä kolmikko tapaa Helsingissä.

Yhteiset puheenaiheet

Suomi 100 näkyy Williamin ohjelmassa varmasti, samoin vieraan kiinnostus sosiaalisiin aiheisiin: koulutukseen, urheiluun, ympäristökysymyksiin, sekä asunnottomien ongelmiin ja mielenterveyskuntoutukseen,  jotka ovat perua prinsessa Dianalta.

Se, missä määrin esikoistaan odottava Jenni Haukio osallistuu Britannian tulevan hallitsijan ohjelmaan, saattaa selvitä lopullisesti vasta aivan vierailun aattona. Mutta kaikkien naisten nimissä asiaa miettien tuntuisi mahdottomalta, ettei rouva Haukio haluaisi tutustua prinssiin.

William on vierailun emäntää vain viisi vuotta nuorempi, prinssi on tasapainoinen, huumorintajuinen, tietoviisas, tunneälyltään poikkeuksellinen, lempeän napakka isä ja silmänilo: pituutta 191 senttiä, raamit kuin uimarilla.

Cambridgen herttuan vierailusta kerrottiin maanantaina 17.10. Seuraavana päivänä Kensingtonin palatsi tiedottaa virallisesti, että Cambridgen herttuaparin kolmannen lapsen syntymä ajoittuu huhtikuulle 2018. Tarkempaa päivää ei ole tapana kertoa.

Jenni Haukion esikoinen syntyy paria kuukautta aiemmin. Kuninkaallisella vieraalla ja isäntäväellä on harvinaisen paljon yhteistä.

Mutrusuu George ja koulukapina

Kensingtonin palatsi vahvisti samalla kertaa, että prinssi William ja herttuatar Catherine odottavat innolla virallista vierailuaan Skandinaviaan: vuoden 2018 alkuviikoilla he matkaavat kahteen pohjoismaiseen monarkiaan, Norjaan ja Ruotsiin.

Pari päivää aiemmin William ehti tehdä tiliä prinssi Georgen, 4, lempileffoista: Leijonakuningas on katsottu useampaankin kertaan, brittiläinen tietokoneanimaatio Octonautit kuuluu suosikkeihin, samoin Lego-leffat.

Koulunkäynti ei Georgelle aina maistu. Joinakin aamuina William on jättänyt rimpuilevan mutrusuun koulun ovelle puoliväkisin. Pojan mielestä olisi kivempaa leikkiä kotona pikkusisko Charlotten, 2, kanssa, kuin pakertaa opintiellä. Varsinkin, kun Kate-äiti jää Charlotten seuraksi kotiin, raskauspahoinvointi koettelee yhä.

Uhmisongelmiin asti Sauli Niinistö, Jenni Haukio ja prinssi William tapaamisissaan tuskin ehtivät. Mutta syvä sympatia varmasti leijuu ilmassa. Mahdollisen räntäsateen ohella.

Prinssi William haluaa pysyä läheisenä lastensa elämässä. Isä saattaa nelivuotiasta prinssi Georgea usein kouluun. Kuva: MVphotos.

Kommentoi »