Tuulilasi

Waymo tarjoaa testikyytejä täysautonomisella autolla


Googlen autonomisen ajamisen yhteistyökumppani Waymo testaa seuraavien kuukausien aikana Arizonassa kuljettajattomia autonomisia autoja – ja tarjoaa myös halukkaille kyydin tällaisella autolla.
Kuvat Waymo

Waymon pääjohtaja John Krafcik näytti alan konferenssissa Lissabonissa videon, missä yhtiön täysautonomiset testiautot liikkuivat Arizonassa Phoenixin kaduilla ilman kuljettajaa.

”Nämä autot pystyivät kulkemaan Phoenixin alueella ilman ennalta määriteltyjä reittejä ja ulkopuolista apua. Se ei ollut vain yksittäinen demo. Se mitä nyt näette, on uuden aikakauden alku Waymolle ja autonomisen ajamisen tulevaisuudelle”, Krafcik sanoi.

Myös muut valmistajat ovat laittaneet testiautojaan liikenteeseen useissa osavaltioissa, mutta kaikissa niissä on ollut avustava kuljettaja kyydissä. Waymo on testannut lokakuun puolivälistä asti autojaan Arizonassa, jonka lait sallivat poikkeuksellisesti autot ilman kuljettajaa.

Waymo esitteli myös uutta teknologiaa; heidän autoissaan on matkustajaa varten kolme nappia, joilla voi käynnistää ajon, siirtää auton tien sivuun tai kutsua apua. Kaksi uutta näyttöä näyttää koko ajan reittiä sekä kertoo auton toiminnasta.

Waymo aikoo laajentaa testiautojensa reviiriä noin Lontoon kokoiselle alueelle. Lisäksi se aikoo tarjota halukkaille testihenkilöille kyydin autoillaan.

”Vuoden alusta testikuljettajamme ovat olleet näiden autojen kyydissä ja käyttäneet tarvittaessa rattia ja polkimia, mutta hyvin pian meillä on kokonaan itse ajava auto, jonka kuljettajana on vain Waymo”, Krafcik maalaili.

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 8.11.2017