Tuulilasi

VW:n sähkö-Golf uudistuu – meneekö jo Leafin ohi?


Vuosimallin 2017 e-Golf saa huomattavasti nykyistä isomman akun sekä paljon lisää toimintamatkaa.
Teksti Max Lange

Jo parin vuoden ikään ehtinyt e-Golf uudistuu syksyllä 2016. VW:n sähköautojen kehitystyöstä vastaava johtaja Volkmar Tannerberger on kertonut, että e-Golfin akun kapasiteetti on jatkossa peräti 35,8 kWh. Se ylittää jopa äskettäin päivitetyn Leafin akun kapasiteetin, joka on 30 kWh.

Pomppaus e-Golfin tapauksessa on melkoinen, sillä nykyisen mallin akkukapasiteetti on vain 24,2 kWh. Eurooppalaisen mittaussyklin mukaan uudistetun sähkö-Golfin toimintamatka olisi peräti 300 km, mutta todellisessa ajossa lukema jää noin 200 kilometrin.

Lisääntynyt toimintamatka selittyy uuden sukupolven akkukennojen käytöllä, joiden energiatiheys aiempaa korkeampi. Tannerberger ei halunnut paljastaa uutuuden hintaa tässä vaiheessa. Sähköauton moottorin teho kasvaa kuitenkin huomattavasti nykyisestä, kertoo Electrive.net.

Tällä hetkellä e-Golfin sähkömoottori tuottaa 100 kW, mutta lukema nousee uudistuksen myötä 120 kW:iin. Nykyisessä Nissan Leafissa tehoa on 80 kW, joten VW haluaa tehdä Golfista luokassansa sporttisimman vaihtoehdon. Tosin BMW i3:ssa tehoa on 125 kW.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 25.5.2016