Tuulilasi

VW:n päästöskandaalin uusimmat käänteet: jälkitestausta, Bosch syytöksien kohteena ja VW jyllää GooglessaVW:n päästöskandaalin uusimmat käänteet: jälkitestausta, Bosch syytöksien kohteena ja VW jyllää Googlessa

Päästöskandaali ei ota loppuakseen, ja uutisia aiheen ympärillä riittää. Saksa on ilmoittanut testaavansa myös korjatut huijausautot, Boschia syytetään huijausohjelmiston kehittämisestä ja VW pomppasi tänä vuonna Googlen hakutuloksissa.
Teksti Max Lange
Kuvat Satu Nyström, TL-kuva-arkisto

Saksalaiset tarkkoina

Saksan viranomaiset aikovat testata myös VW korjaamien autojen päästöjä sekä kulutuslukemia. Viranomaisten testit tehdään EA189-dieselmoottorisille autoille sen jälkeen, kun huijausohjelmisto on poistettu autosta, kertoo Automotive News Europe siteeraen Die Weltiä.

Jotta kaikki testaustulokset olisivat läpinäkyviä, aikovat Saksan viranomaiset julkaista tulokset kaikkien nähtäville. VW on itse kertonut aloittavansa korjaukset tammikuussa 2016.

Syyttävä sormi osuu myös Boschiin

Saksalaiset syyttäjät ovat ottaneet nyt myös VW:n alihankkijana toimineen Boschin hampaisiinsa päästöskandaaliin liittyen. Syyttäjät selvittävät, ovatko jotkin Boschin työntekijät sotkeutuneet huijausohjelmiston kehittämiseen. Toistaiseksi todisteita ei ole löytynyt, kertoo Automotive News.

Boschin mukaan yritys on toimittanut VW:lle kaksi komponenttia, jota ovat kytköksissä päästöjen käsittelyyn. Osat kuitenkin ovat täysin normaaleja ja on autonvalmistajan vastuulla käyttää niitä oikein, vetoaa Bosch.

VW loistaa Googlen hakutuloksissa

Google on nostanut vuoden haetuimpien teemojen joukkoon VW:n päästöskandaalin. Hakukonejätin tilastojen mukaan skandaali on kiinnostanut erityisesti saksalaisia, jotka ovat olleet tietenkin kiinnostuneita oman maansa tuotteista. Tilastoissa näkyy myös selkeä piikki syyskuussa, jolloin skandaali tuli esiin.

Saksan lisäksi mm. Isossa-Britanniassa aiheesta haettiin Googlessa paljon tietoa. Yllättävää kyllä, Yhdysvalloissa VW-skandaali ei ole kiinnostanut läheskään niin paljon kuin esimerkiksi Brittein saarilla, vaikka skandaali lähti liikkeelle uudelta mantereelta.

Alla Googlen tarjoamaa statistiikkaa aiheesta:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 16.12.2015