Tuulilasi

VW:n päästöskandaalin rajut seuraukset: toimitusjohtaja Martin Winterkorn eroaa


VW-konserni on antanut tiedotteen, joka kertoo yhtiön toimitusjohtajan Martin Winterkornin pyytäneen eroa Volkswagen AG:n hallitukselta.
Kuvat VW

VW:n Yhdysvalloissa paljastunut päästöskandaali saa osakseen yhä suuremmat mittapuut. Saksalaismedioissa oli jo tiistaina spekuloitu Winterkornin mahdollista eroa, mutta nyt se on varmistunut virallisesti.

Volkswagen AG:n julkaisemassa tiedotteessa Winterkorn kertoo olevansa shokissa viime päivien tapahtumista. Hän toteaa olevansa yllättynyt, että tämänkaltainen väärinkäytös on ollut mahdollinen VW:n sisällä.

Winterkorn haluaa kantaa tilanteen vastuut, ja on pyytänyt välittömästi eroa VW:n hallitukselta toimitusjohtajan tehtävistä. Winterkorn eroaa yrityksen parhaimman edun vuoksi, mutta ei koe itse tehneensä mitään väärää.

Winterkorn jatkaa tiedotteessa, että VW tarvitsee uuden alun, myös henkilöstön osalta. Winterkornin lähtö tarjoaa tähän nyt mahdollisuudet.

Winterkornin lähtö ei missään nimessä ratkaise tilannetta, mutta antaa mahdollisuuden VW:lle käsitellä tilanne avoimesti loppuun.

Tämä on siis vuoden sisällä jo toinen raju muutos VW:n johtoportaassa. Aikaisemmin Ferdinand Piëch erosi yhtiön pääkallopaikalta yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Tällöin nimenomaan Winterkornin leiri voitti patriarkka Piëchin leirin.

Winterkornin piti alun perin tämän viikon perjantaina saada jatkosopimus VW:n toimitusjohtajan paikalla. Viikossa ehtii tapahtua kuitenkin paljon asioita.

Lue myös: VW myöntänyt päästöhuijausohjelmiston olemassolon – kyseessä 11 miljoonaa autoa: toimitusjohtaja tukalassa paikassa

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 23.9.2015