Tuulilasi

VW:n operaatio laahaa – vasta 10 prosenttia dieselskandaaliautoista korjattu


VW:n takaisinkutsuoperaatio dieselskandaaliautojen korjaamiseksi ei toistaiseksi ole edennyt kovaa vauhtia. Vasta kymmenen prosenttia 85 miljoonasta autosta on fiksattu, kertoo Automotive News Europe.
Teksti Max Lange

Uutinen on sikäli yllättävä, että Saksan liikenneministeriö KBA on antanut hyväksynnän jo yli 5 miljoonan dieselauton korjaamiselle. KBA:n hyväksyntä tarkoittaa, että VW:n ehdottama korjaus dieselautojen päästöihin on lainvoimainen kaikissa muissakin EU-maissa Saksan lisäksi.

VW:n sisäisen tiedotuslehden mukaan tähän mennessä korjattujen dieselautojen korjaukset ovat sujuneet hyvin tuloksin, kertoo Automotive News Europe.

Päästömanipulointiohjelman sisältävistä autoista 1,2-litraiset ja 2,0-litraiset dieselmoottorit tarvitsevat vain ohjelmistomuutoksen. 1,6-litrainen dieselmoottori tarvitsee lisäksi eräänlaisen lisäverkon asentamisen lähelle ilmansuodatinta.

VW kertoo parhaillaan työstävänsä ja viimeistelevänsä ohjelmistoa, jolla saadaan viimeisetkin päästömanipulointiautot korjattua. Tavoitteena on saada KBA:n hyväksyntä viimeistään marraskuuhun mennessä.

Julkaistu: 20.9.2016